Constructie van Platte Daken

Dykadak is dé platte daken specialist voor uw nieuwbouw in Opwijk en omstreken.

Dykadak… een uitstekende keuze

Voor- en nadelen van een plat dak

Groendaken

Waarom kiezen voor Dykadakwerken

Platte daken bij een nieuwbouw

Kwaliteitsvolle materialen

Dykadak… een uitstekende keuze

Op het laagste punt worden de tapstukken geplaatst.

Dat de tapstukken van het dak geplaatst worden op het laagste punt lijkt de logica zelve.  Architectonisch is dit echter niet altijd mogelijk.  In dat geval primeert de efficiëntie.  Onze ervaring in deze materie speelt hierbij een uiterst belangrijke rol.

Een dergelijke manier van werken of plaatsen bevordert de levensduur van uw dak en voorkomt dat uw dak een vergaarbak wordt van bladeren en ander vuil.

Opkanten of opstanden

Het opkanten van uw dak is een must.  Hierdoor voorkomt u dat er water langs uw muren loopt.

Waarom kiezen voor Dykadakwerken

Bij een plat dak is de hellingshoek maximaal 15 graden en bestaat de constructie uit één horizontaal draagvlak.

Vakmanschap

Uitstekend vakmanschap gekoppeld aan een jarenlange ervaring in het bouwen van platte daken.

Elke bouw is anders

Iedere nieuwbouw is anders.  Ter plekke nemen we de maten en samen zoeken we de ideale oplossing.

Topmateriaal

Door uitsluitend topproducten als Alutrix en Resitrix levert Dykadak schitterend werk.

Groendak

Wat zijn de voor- en nadelen van een platdak bij een nieuwbouw.

Voordelen

 • De binnenruimte van de bovenste verdieping van uw nieuwbouwwoning wordt beter benut omdat u het meubilair efficiënter kan plaatsen;
 • Platte daken zijn doorgaans goedkoper dan andere dakconstructies. Om een plat dak te maken heeft men minder materiaal en mankracht nodig;
 • Een plat dak leent zich uitstekend om er een terras van te maken. Wil je later een verdieping bijbouwen dan is een plat dak  aangewezen;
 • Dykadak verwerkt isolatie materialen die aan alle eisen van een nieuwe en moderne woning voldoen. Zo wordt de hitte in de zomer buiten gehouden en blijft de warmte binnen in de winter.

Nadelen

Een plat dak heeft nog steeds en dit geheel onterecht een slechte naam.  In geen enkel opzicht vallen de hedendaagse technieken en materialen te vergelijken met “de tijd van toen”.

Uw nieuwbouw verdient een warm plat dak.

Een warm plat dak is tegenwoordig de norm bij een nieuwbouwwoning.  Er wordt een dampscherm bevestigd vanaf de welfsels of de houten draagvloer.  Hierop komt dan isolatie en hierop komt dan de dak afdichting.

Een klasse 4 dampscherm van Alutrix is samen met de juiste polyurethaan isolatie en Resitrix gewapend rubber een schitterende combinatie.

Dakterras

Kwaliteitsvolle materialen

Alutrix

Dit is een zelfklevend dampscherm.  Dit klasse 4 materiaal is voorzien van aluminium folie en heeft een gewapende structuur.  Een Alutrix scherm is dampdicht.

Resitrix

Resitrix is dé kwaliteitsnaam op het gebied van gewapend EPDM rubber.  De partiële kleeflaag en de lasbare overlappen zorgen ervoor dat Resitrix zich makkelijk laat hechten op een PIR of PUR ondergrond.  Daarnaast het dit materiaal een must voor mensen die kiezen voor een groen dak.

De fabrikant heeft een ISO 9001 certificering en gaat merkelijk verder dan wettelijke garantie van 10 jaar.  Zo vallen de hechting, de waterdichting, de overlappen, de aansluitingen en de werkuren onder deze garantie.  Bovendien wordt de “degressief in tijd” formule niet toegepast.

Isolatie

Dykadak maakt gebruik van meerlagige isolatieplaten waarvan de kern bestaat uit verhard polyisocyanuraat schuim.  Het gasdicht aluminium complex is vrij van CFK’s, HCFK’s en HFK’s en beantwoord daarmee aan de milieunormen.

De isolatieplaten zijn voorzien van “sponing” of “tand en groef” raden, wat de afwerking en de koppeling ervan ten goede komt.

Groendaken.

Groendaken zitten in de lift.  Jaar na jaar neemt de vraag gestadig toe.  Dankzij een ondergrond van gewapend EPDM rubber zijn er heel vele mogelijkheden.  Zo kan u kiezen voor een esthetische look waarbij het groendak voorzien wordt van gras of sedum of voor een volwaardige tuin of terras met hagen, bomen en struiken.

Voordelen

 • Tal van steden en gemeenten kennen subsidies toe;
 • Een groendak is heel mooi;
 • Desgewenst kan een groendak uitgebouwd worden tot een volledige daktuin, inclusief wandelpaden en terrassen;
 • Uw dak gaat langer mee;
 • Natuurlijke en hoge thermische isolatiewaarden;
 • Buffervorming bij neerslag waardoor het water gelijkmatiger wordt afgevoerd;
 • U haalt meer uit zonnepanelen als u ze plaatst op een groendak.

Nadelen

 • Een hogere prijs.
adminConstructie van Platte Daken