Renoveren van Platte Daken

Is uw plat dak dringend aan renovatie of herstelling toe? Dan ben u bij Dykadak in Opwijk aan het juiste adres.

De sterke punten van Dykadak

Alleen het beste is goed genoeg

Renovatie – Dykadak, een uitstekende keuze

Opkanten of opstanden

Om te vermijden dat het water langs de muren van uw gebouw loopt maken wij werk van het opkanten van uw dak.

Tapstukken op het laagste punt

Als we de tapstukken plaatsen zoeken we steeds het laagste punt.   Door de architectuur van een woning is dat niet altijd mogelijk.  In dat geval zoeken we het meest efficiënte punt om het water af te voeren.

Een goede waterafvoer staat garant voor een langere levensduurte van uw dak en voorkomt dat uw dak vol bladeren en allerhande afval komt te liggen.

Dykadak, uw renovatiepartner

Een plat dak heeft een horizontaal draagvlak. Afhankelijk van de afmetingen van het dak mag de hellingshoek tot 15 graden gaan.

Jaren ervaring

Vakmanschap en jarenlange opgebouwde ervaring.  De ingrediënten voor een succesvolle renovatie van uw platte dak.

De beste oplossing

Bij een het renovatie van een plat dak komt heel wat kijken.  Samen gaan we op zoek naar de best mogelijke oplossing.

Topmateriaal

Topmateriaal van Alutrix en Resitrix staan garant voor een geslaagde dak renovatie.

dakterras

De voor- en nadelen van een platte dak renovatie

Voordelen

  • Bij een plat dak ben u verlost van het schuine muren en ramen. Uw bovenverdieping wordt 100% benut;
  • Zowel qua materiaal als qua werkuren is een plat dak voordeliger;
  • Een te renoveren plat dak omtoveren tot een volwaardig terras is zeker aan te raden. Zo creëer je extra woonruimte;
  • Door het gebruik van hoge kwaliteit isolatie materialen is er nauwelijks warmte verlies in de winter en is de temperatuur van de woning in de zomer aangenaam.

Nadelen

Nog steeds heeft een plat dak een slechte reputatie.  Toegegeven…  in het verleden was een plat dak vragen om problemen.  Heden ten dage zijn platte daken, mits goed gelegd, van een merkelijk hogere kwaliteit.

Diverse types

Warm plat dak

Bij de renovatie van een plat dak streeft Dykadak er steeds naar om het oude dak om te vormen naar een warm plat dak of althans naar een plat dak dat dezelfde kwaliteit- en isolatienormen heeft.  De bepalende factor hierbij is de staat van de oude structuur.

Alutrix en Resitrix zijn samen met de hoogwaardige polyurethaan isolatie de kroon op het werk.

Omgekeerd plat dak

Indien de aanwezige structuren nog goed in orde zijn is een omgekeerd plat dak zeker een optie.  Bij dit type van daken wordt de isolatie op de afdichting gelegd met daar boven op een ballast laag.

Koud plat dak

Is uw huidig dak aan renovatie toe, dan is de kans groot dat u een koud plat dak heeft.  Om te voorkomen dat de huidige problemen zich na verloop van tijd opnieuw herhalen raden wij u aan om over te stappen naar warm of een omgekeerd plat dak.

dakterras

Alleen het beste is goed genoeg.

Alutrix

Dit dampdicht dampscherm heeft een gewapende structuur en is zelfklevend.  Bovendien is Alutrex voorzien van een aluminium folie.

Resitrix

Wie gewapend EPDM rubber zegt, denkt aan Resitrix.  Het materiaal hecht vrij eenvoudig op PUR of PIR.  Dit dankzij de lasbare overlappen en de partiële kleeflaag.  Ook als u kiest voor een groen dak is Resitrix een echte aanrader.

Het product geniet een uitzonderlijk uitgebreide fabrieksgarantie van 10 jaar die bovendien niet degressief in tijd is.  Werkuren voor herstellingen, waterdichting, hechting, overlappen en aansluitingen zijn mee inbegrepen.

Isolatie

De hoge kwalitatieve meerlagige isolatieplaten die Dykdak in zijn platte daken verwerkt geven het dak een merkelijk hoger energetisch rendement.

Omgeven door een gasdicht aluminium complex, zonder gebruik te maken van HFK’s, CFK’s en HCFK’s, met binnenin een harde kern van polyisocyanuraat schuim voldoet het materiaal aan alle hedendaagse kwaliteits– en milieunormen.

adminRenoveren van Platte Daken